Skate Days is in 2014 opgericht door Olaf de Koning en Max Hartveld. Wij hebben elkaar ontmoet in Utrecht waar wij beiden hebben gestudeerd. Na het afstuderen hebben wij besloten om de handen in één te slaan om van onze passie ons werk te maken. Samen beschikken wij over bijna 30 jaar skateboardervaring. Wij willen graag onze ervaring, kennis en passie overbrengen op een nieuwe generatie. Beiden hebben wij jaren skateboardles gegeven bij Stichting Skatepark Utrecht en hebben wij geholpen met het opzetten van het lesprogramma. Onze basis voor skateboardles is uniek omdat wij theoretische kennis combineren met jarenlange praktijkervaring. Door deze grondig onderbouwde aanpak kunnen wij de ontwikkeling en het leerperspectief van skaters goed inschatten. Dankzij de doordachte opbouw van het lesprogramma spelen we in op de ontwikkeling die skaters laten zien, zodat zij stapsgewijs hun vaardigheden leren opbouwen. Daarnaast zijn wij bekend met alle ins en outs van skateboarden omdat wij de nationale en internationale skate-ontwikkelingen op de voet volgen.

 Olaf doet een fs boardslide. Foto door Kerwin Groot

Olaf doet een fs boardslide. Foto door Kerwin Groot

 Max maakt een bs crooked grind. Foto door Ruben Noorman

Max maakt een bs crooked grind. Foto door Ruben Noorman

Olaf is Bachelor of Applied Safety and Security. Hij heeft de studie Integrale Veiligheidskunde in 2013 afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Zijn scriptie heeft hij geschreven over crisiscommunicatie en tijdens zijn studie heeft hij meerdere fysieke veiligheidsvraagstukken opgelost bij verschillende bedrijven. Zijn passie voor skateboarden is ontstaan rond zijn 14e jaar. Skateboarden heeft hij tot op de dag van vandaag altijd gedaan op een niveau waarop hij gesponsord wordt. Daarnaast voelt hij zich sterk betrokken bij de belangen van skateboardend Nederland en helpt hij Skatepark Utrecht als lid van de bouwcommissie bij het ontwerpen en verbouwen van het park.

Max is jurist, in 2014 heeft hij de LLM Law & Economics afgerond aan de Universiteit Utrecht. Onderwerp van zijn scriptie is de aanbesteding van skateparken. Dankzij dit onderzoek heeft hij zeer veel kennis over de kwaliteit van skateparken en hoe skateparken die beantwoorden aan de kwaliteitseisen gerealiseerd kunnen worden. Hij is sinds zijn 13e jaar betrokken bij initiatieven van diverse aard in de skateboardwereld, van het organiseren van wedstrijden tot het maken van skateboardfilms. Hij wordt gesponsord door Skatestore Utrecht. Naast zijn werkzaamheden voor Skate Days adviseert hij over de ontwikkeling van skateparken, bekijk de skatepark website