SoW_Mailchimp_logo_site.jpg

Skateboarden is cool! Maar hoe rem je eigenlijk?

Bewegen op wieltjes zoals skateboarden is populair onder kinderen, zoals u ongetwijfeld op en rond het schoolplein kunt zien. Kinderen bewegen volop op wieltjes, ze vinden het leuk en stoer, een positieve tegenhanger van zitten achter de computer. Maar hoe cool ook, bij bewegen op wieltjes speelt ook veiligheid mee. Voor jezelf en anderen. Kinderen staan niet stil bij veiligheid, ouders en leerkrachten daarentegen wel!

Met Safe on Wheels leren kinderen zich veilig bewegen op skateboards, pennyboards en andere boards, kortom op wieltjes! Skate Days heeft dit programma speciaal voor het basisonderwijs ontwikkeld. 
 

Waarom kinderen verkeersveilig op wieltjes maken?

Om een leuke tijd op wieltjes te hebben moet je weten wat je doet. Weet je dat niet, dan kan dat vervelende situaties opleveren, met soms - helaas- letsel tot gevolg. Een veelgehoorde uitspraak van kinderen is: ‘ik kan wel rijden, maar niet remmen!’. Dat vinden wij vanuit onze ervaring bij Skate Days een risicovolle situatie. Immers, kinderen zullen de laatsten zijn die zichzelf zien als een potentieel slachtoffer en/of veroorzaker van een ongeval.

 

Safe on Wheels

Skate Days heeft het Safe on Wheels programma ontwikkeld om kinderen veilig leren om te gaan met wieltjes. Met dit doel voor ogen gebruiken we skateboards, als aantrekkelijk en vooral  effectief instrument om kinderen besef van veiligheid en andere noodzakelijke vaardigheden te leren.

Wat biedt Skate Days? Een aanbod op maat

Skate Days biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan ons ‘Safe on Wheels’ programma. Dit programma dat speciaal ontwikkeld is voor basisscholen gaat in schooljaar 2017/2018 weer van start. De lessen worden aangeboden als eenmalige les of in een serie van twee of drie lessen; als basale kennismaking.

Onze ervaring is dat de kinderen razend enthousiast zijn na de eerste les en staan te springen om aan de tweede les te mogen deelnemen. De eenmalige les is een goede kennismaking en de ervaring leert dat twee à drie lessen voldoende startkennis en vaardigheden meegeven.

De lessen zijn geschikt voor jongens en meisjes vanaf groep 3. Omdat de lessen onder schooltijd plaatsvinden kan iedereen eraan meedoen. Een les uit het programma duurt 1 uur en kan plaatsvinden tijdens de reguliere gymles tijden. Duurt uw (gym)les langer of korter, geen probleem, wij stemmen het programma af naar uw wensen!

 

Safe on Wheels: wat leren kinderen?

Met het skateboard onder de voeten leren kinderen spelenderwijs zich veilig te bewegen op wieltjes. Voor hun eigen veiligheid en die van anderen. Je geeft elkaar – op wieltjes - letterlijk en figuurlijk de ruimte, als je op het speelplein, op straat of waar dan ook bezig bent. Kinderen leren de basis van technieken als remmen en vallen en daarnaast balansoefeningen en stuurtechnieken. In een speelse context met tricks, een parcours en last but not least een Skate diploma!

 

Wat levert het de deelnemers op?

Alle deelnemers krijgen bij afname van 3 lessen een persoonlijk Safe on Wheels diploma waarin staat vermeld dat ze hebben meegedaan aan het Safe on Wheels programma van Skate Days. Hiermee kunnen zij laten zien dat zij zich de basis van het skateboarden eigen hebben gemaakt en dat zij weten hoe je veilig beweegt op wieltjes.

 

Welke begeleiding biedt Skate Days?

Skate Days beschikt over docenten met ervaring in het geven van clinics aan leerlingen in de basisschoolleeftijd. Onze docenten zijn erop getraind om  kinderen de basale vaardigheden in kleine stapjes aan te leren. Alle deelnemers doen actief mee, dankzij de differentiatiemogelijkheden in het programma.

 

Wie zorgt voor het materiaal?

Alle benodigde materialen zoals bescherming, helmen en skateboards worden door Skate Days verzorgd. 
 

Op welke locatie?

Het schoolplein is in de meeste gevallen een geschikte locatie voor het Safe on Wheels programma. Het schoolplein moet een vlakke ondergrond hebben waarbij tussen de tegels niet te grote naden zitten. Bij wijze van indicatie: voor een groep van +/- 30 leerlingen is een veld van 25m x 15m geschikt. De ervaring leert dat vrijwel alle schoolpleinen geschikt zijn als locatie voor ons programma. Bij slecht weer worden de clinics verplaatst naar de gymzaal. Voor een gymzaal beschikt Skate Days over speciale skateboards die alleen binnen worden gebruikt.

 

Kosten

Voor basisscholen in Utrecht kunnen leerlingen al vanaf €2,50 per leerling per les deelnemen. Na ontvangst van het inschrijfformulier zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen en maken we een offerte op maat.

 

Planning in uw jaarrooster

Deelname aan het Safe on Wheels programma is het gehele schooljaar 2017/2018 mogelijk  vanaf de start van het schooljaar. U kunt uw voorkeur voor een periode en/of datum aangeven op het inschrijfformulier.

 

Inschrijven Safe on Wheels

Zodra u het inschrijfformulier heeft ingevuld zullen wij op korte termijn contact met u opnemen om Safe on Wheels in overleg met u te plannen.

Vragen over Safe on Wheels

Heeft u vragen over het Safe on Wheels programma? Vul dan het contactformulier in en wij bellen en u zo spoedig mogelijk terug. Direct met ons in contact komen kan ook via olaf@skatedays.nl of bel naar 06-41036747 (Olaf de Koning).